BMW: 'puristen, we zijn jullie gezeur zat'

Elke M3 die gemaakt wordt, wordt begroet met hetzelfde gezeur dat hij niet zo goed is als de M3's die het bedrijf vroeger maakte. BMW is dat gezeur zat en wil die sh*t niet meer horen.

De BMW M3 is bij elke generatie wederom de leider in zijn klasse. Hij mag dan niet de krachtigste of goedkoopste zijn, over het algemeen zult u geen betere powersedan vinden. Dat weet BMW ook, maar toch blijven de die-hard aanhangers van het merk zeuren dat de nieuwere versies het niet halen bij het puristische gevoel dat de E46 M3 CSL neer wist te zetten. Het is volgens velen de enige echte M3, en de Beierse heren "do not want to hear that s—t anymore."

Tenminste, als we BMW-bestuurslid Klaus Frohlich mogen geloven. In een interview met het Australische Motoring liet hij het volgende weten: "It has to beat everybody in the segment in driving dynamics because all the Australian, UK and American journalists say ‘ooh the E46 CSL was the last real 3 Series. I do not want to hear that s—t anymore." En dat is ongewoon duidelijke taal van BMW. 

Maar woorden zijn woorden en die moeten opgevolgd worden met daden anders betekenen ze vrij weinig. Daarom gaat de standaard G20 3 Serie iedereen uit het water blazen: "First thing and this is for me the most important thing; you can drive fast and completely relaxed. You don’t feel how fast you are. Second thing and this thing is a big achievement: this car is much more valuable, it has much better materials and it is solid like a rock."