Politie doet onderzoek naar trouwstoet op Randweg Eindhoven

De jongeren die afgelopen vrijdag met hun trouwstoet de Randweg van Eindhoven plat legden zijn in beeld bij de politie. Het gefilmde, maar niet beboete gedrag gaat waarschijnlijk nog een staartje krijgen.

Iedere cultuur heeft zo zijn eigen gebruiken. Bijvoorbeeld bij het trouwen, dat gaat er aan de overkant van de Middellandse zee iets anders aan toe dan hier, en dat merken we als er weer eens een file gecreëerd wordt door iets te uitzinnige mannen (de kechs zitten natuurlijk gewoon thuis) in dure gehuurde auto's. Nederland (en België) is dit gedrag inmiddels goed zat, alleen doe je er zo weinig aan: de jongens zijn even snel weer verdwenen als dat ze de boel vastzetten.

Voor het meest recente geval uit Eindhoven, dat op onze kanalen verscheen, heeft de politie echter aanknopingspunten. De snelwegfile schijnt niet het enige moment geweest te zijn dat de prinsjes zich misdroegen. Tegenover de Telegraaf zegt een politiewoordvoerder: "Het lijkt erop dat dezelfde groep toen al bij collega’s onder de aandacht is gebracht na meldingen over asociaal rijgedrag. Dat was niet op de snelweg. Daarbij zijn ook bekeuringen uitgedeeld en kentekens genoteerd”.

Dat biedt aanknopingspunten: even de beelden checken en wat tronies vergelijken, en je kunt als politie een paar belletjes plegen of bezoekjes afleggen. Of dit de 450.000 andere potentiële snelwegfeestvierders afschrikt is nog maar de vraag natuurlijk.