Te koop: unieke Porsche die nergens goed voor is

Vroeger, toen de Porsches 356 nog in productie was, werden de monteurs nog met de hand getraind. Ze leerden de ins- en outs van de auto op een speciaal ontwikkeld technical training chassis. U kunt ook gaan oefenen, want er staat er een te koop.

Aan een Porsche 356 sleutelen laat je niet aan zomaar iemand over. Je moet er vertrouwen in hebben dat de aangewezen monteur weet wat hij doet en dat hij enigszins ervaring heeft met de bijzondere voertuigen. Om hiervoor te zorgen gebruikte Hoffman Motors’ mechanics een technical training chassis. Een speciaal ontwikkelde 356 om simpelweg op te oefenen. Het bedrijf liet monteurs de auto afbreken en weer opbouwen tot ze het konden dromen.

Het technical training chassis van de Porsche 356 is extra speciaal omdat het hier niet om een half gesloopte standaard 356 gaat. Dit hele chassis voldoet eigenlijk niet aan de productiestandaarden die Porsche toen stelde voor het eindmodel dat we kennen. Deze versie had panelen die lang niet zo nauw op elkaar aansloten en moest het doen met een benzinetank van maar vier liter. Ook heeft de auto twee verschillende kanten. Rechts bevinden zich de originele Porsche onderdelen en links wordt gewerkt met Volkswagen onderdelen. Zo leerde de leerling-monteur werken met meerdere generaties 356's.

Desalniettemin werkt het geheel prima als het zorgvuldig in elkaar is gezet. Alle componenten werken netjes met elkaar en er kan mee gereden worden. Al zal de politie u wel van de weg halen als u erin rondrijdt. Dit komt mede dankzij het jarenlange restauratieproject dat dit chassis heeft ondergaan. Hij werd ooit teruggevonden in een kippenhok waarna de huidige eigenaar hem na weer heeft teruggebracht naar originele staat.

Op 27 oktober zal de 1956 Porsche 356 A Training Chassis het veilingblok tijdens het Porsche 70th Anniversary Auction in Atlanta op rollen. Verwacht wordt dat het unieke stuk geschiedenis tussen de $100.000 en $150.000 gaat opleveren.