Gas los in België vandaag: politie houdt mega-flitsmarathon

Mobiel flitsen is iets dat de politie dagelijks doet, maar vandaag worden in België de inspanningen flink opgevoerd. De inmiddels jaarlijks terugkerende 'flitsmarathon' is vanochtend om 06:00 uur van start gegaan. We zeggen het maar even.

Mocht u vandaag door België rijden, hou dan de maximumsnelheid in acht. Achter bijna letterlijk elke boom staat een flik danwel veldwachter met meetapparatuur, gretig wachtend tot u in de fout gaat. Van woensdag 06:00 uur tot donderdag 06:00 uur wordt namelijk de nationale flitsmarathon gehouden. Vraag ons niet waarom, het schijnt een soort bewustwordingsdingetje te zijn. Daarom mochten burgers ook zelf de locaties aandragen.

Enfin, de Belgen zijn allemaal wel op de hoogte, maar we nemen niet aan dat u de Belgische media op de voet volgt, dus als u toevallig net vandaag de veredelde grindpaden bij de zuiderburen trotseert, let dan even op de snelheidsmeter. Maar pak gerust een pint of wat, want een grote landelijke alcoholcontrolemarathon is een idee dat nog niet bij de - best vaak zat rijdende - Belgen is opgekomen, kennelijk. Einde mededeling.