Max Verstappen vindt nieuwe voorvleugel vooral lelijk

Volgend jaar krijgen de Formule 1-bolides een ietwat ander uiterlijk. Dit moet van de FIA omdat er daardoor beter ingehaald kan worden. Toch vindt Max Verstappen het niet per definitie een goede ontwikkeling.

De motorwissel is niet het enige dat gaat veranderen aan de auto's van Red Bull. Ook deze moeten meegaan in de nieuwe regels die de FIA voor volgend jaar bedacht heeft. En dat betekent onder andere dat de voorvleugel een andere, simpelere vorm gaat krijgen. De bedoeling hiervan is om de vuile lucht achter de auto te verminderen en zo het inhalen makkelijker te maken. 

"Het kan een klein beetje helpen, maar wat ik nu lees is dat we volgend jaar dezelfde downforce als nu hebben. Dus ik denk dat de voordelen erg beperkt zullen zijn." aldus een sceptische Max op zijn eigen website. "Het ziet er eigenlijk alleen maar lelijker uit, maar misschien gaan ze het design nog wat aanpassen voor volgend jaar."

Door de aanpassingen zullen de rondetijden volgend jaar wat lager liggen, en zal het effect van de DRS nog heftiger zijn. Beide zijn in Max' ogen misschien niet de beste veranderingen, maar zorgen er wel voor dat races spannender zullen worden. "Ik hoef niet per se ronderecords te breken, en ja, het is fijn als je hard door de bocht kunt, maar als je elkaar niet kunt inhalen is de race niet leuk. Ik denk dat je beide in balans moet hebben."