Stadium Super Trucks ondanks schorsing toch naar Australië

De tofste autosport op aarde heeft een schorsing van de Australische autosportfederatie op zak en mag daardoor niet meer op het continent racen, toch is er een manier gevonden waarop de Stadium Super Trucks daar te zien zijn.

Vorige maand kreeg Stadium Super Trucks een schorsing  voor onbepaalde tijd aan de broek van de Australische autosportfederatie CAMS. Dat betekende dat de tak van sport niet meer welkom was op de meeste race-events van het continent. Ook een stap naar de rechter kon daar geen verandering in brengen. Maar waar een wil is, is een weg, want de trucks blijven gewoon laagvliegen down under.

Nu de raggende pickups niet meer welkom zijn bij de Supercars-races, zijn zeas uitgeweken naar de Australian Motor Racing Series op het Sydney Motorsport Park op 26 oktober. Die tak van de Australische racerij opereert buiten het toezicht van de CAMS en valt onder de Australian Auto Sport Alliance, waardoor de schorsing dus niet van toepassing is. 

AMRS-manager Wayne Williams is heel erg blij met de komst van de SST: "Everywhere they go, the Stadium Super Trucks pull a massive crowd, and we can’t wait to have them at Sydney Motorsport Park. They will put on a spectacular show for everyone watching, whether they’re at the track or viewing the live stream."