Een Tesla Model S met 500.000+ kilometer. Wie durft?

Net zoals een robuuste diesel deinst ook een elektrische Tesla niet terug voor het betere kilometervreten. Maar zou u een Model S met 520.000 kilometer op de klok kopen?

In steeds meer steden worden Tesla's ingezet als taxi, Amsterdam was een stad die er vroeg bij was. Elektrisch rijden is niet alleen een imagodingetje in de grote steden, maar ook bespaar je als ondernemer bakken met brandstofkosten. Daarnaast geeft Tesla 8 jaar garantie op de batterij en aandrijflijn van een Model S, zonder kilometervoorbehoud.

De taximarkt dook dus bovenop de kans om elektrisch te rijden, maar mondjesmaat komen er Model S'en uit de taxibranche de occasionmarkt op. Zoals dit exemplaar, dat voor 31.500 euro op Marktplaats verscheen (lekkere heldere foto's ook). Heeft 520.000 km gelopen, maar nog wel vier jaar garantie op het accupakket en de drive unit (elektrische motor, stroomomzetter, versnellingsbak). Volgens Tesla zelf kan de aandrijving met gemak het drievoudige aantal kilometers doen, ze certificeren het voor een miljoen mijl.

Grote vraag is nu: zou u een Model S met meer dan een half miljoen kilometers achter de kiezen overwegen, of komt dat nicht im Frage? Uiteraard slijt de rest van de auto ook gewoon, dus dat is wel iets om in acht te nemen, maar toch is de prijs nog op een niveau dat bij een oude diesel niet denkbaar was. De prijs van dit specifieke exemplaar is wel wat aan de hoge kant, hier staat er een met 420k kilometers, voor 28.500 euro.