Max Verstappen: 'Weg met het strafpuntensysteem'

Max Verstappen trekt vaak aan het kortste eind bij het uitdelen van strafpunten tijdens of na de race. Hij is dan ook van mening dat het systeem niet werkt en dat het de bak in mag.

In 2014 bedacht de FIA dat het in het leven roepen van een strafpuntensysteem een goed idee was om veelovertreders te straffen. Gaat een coureur de fout in, dan kan hij een x-aantal punten achter zijn naam verwachten. Als er twaalf in een tijdbestek van een jaar zijn verzameld mag de coureur een race niet meedoen.  Volgens Max Verstappen is het een stom systeem en mag het afgeschaft worden.

De Limburgse coureur, die tweede staat in het strafpuntenklassement, steekt zijn mening over het systeem niet onder stoelen of banken: "Het strafpuntensysteem is in 2014 ingevoerd om coureurs die herhaaldelijk in de fout gaan, aan te kunnen pakken. Als ze vinden dat een coureur te vaak in de fout gaat, dan schors je hem toch gewoon een wedstrijd? Daar heb je toch niet die stomme strafpunten voor nodig? Als je elke keer een heel kleine overtreding begaat, dan kan dat uiteindelijk alsnog twaalf punten worden. Dan vind ik het niet terecht," vertelt hij aan Motorsport.

Verstappen is van mening dat een tijdstraf in veel gevallen al voldoende pijn doet. De extra één of twee strafpunten zijn dan niet meer nodig: "Maar wat ik ook haat, zijn die stomme strafpunten die achteraf worden gegeven. Voor elke vijf seconden straf, of hoeveel je er ook maar krijgt, krijg je één of twee strafpunten. Ik vind dat echt belachelijk. Goed, soms verdien je een straf maar is het nog niet zo ernstig dat je ook gelijk een strafpunt moet krijgen. Ik vind dat een beetje buiten proporties."