Lewis Hamilton speelde veilig en gaf Max Verstappen extra ruimte

Lewis Hamilton raakte dit weekend in gevecht met Max Verstappen om de tweede plaats. Hierbij speelde de Brit het extra veilig en gaf Max eigenlijk teveel ruimte om hem nog te kunnen pakken. 

Lewis Hamilton had afgelopen weekend de kans om zijn vijfde wereldtitel in de wacht te slepen. Hiervoor moest hij met minimaal zeven punten verschil op Sebastian Vettel finishen. Het leek erop dat dit ook ging lukken omdat Vettel spinde en een grote inhaalslag moest maken terwijl Hamilton vooraan het veld reed. Toen het er echt op aankwam, en de Brit een positie kon winnen, durfde hij geen risico's meer te nemen en koos hij ervoor om het gevecht met Max Verstappen niet aan te gaan.

In de slotfase van de race in Austin reed Hamilton op de derde positie achter Max Verstappen en voor Sebastian Vettel. Max maakte een foutje in bocht twaalf van de een na laatste ronde waardoor Lewis ineens op de achtervleugel van de Limburger kon plakken. De Brit deed nog een poging om de tweede positie terug te winnen, maar brak deze op een gegeven moment af toen hij Max uit het zicht was verloren. Lewis koos eieren voor zijn geld en nam de bocht veel te ruim en gaf hiermee Max de ruimte om mogelijk te corrigeren als hij een fout maakte. Iets wat hij niet deed. 

"Kampioenschappen win je niet met gevechten of door domme fouten te maken. Ik nam die bocht en gaf hem veel te veel ruimte om er zeker van te zijn dat ik niet geraakt zou worden. Voor hetzelfde geld zou hij onderstuur hebben gekregen of was hij agressief geweest. De andere jongens willen de race waarschijnlijk net zo graag winnen als ik, maar zij zijn bereid risico's te nemen. Ik hoef die mindset niet te hebben, ik moet gewoon punten pakken en aan de lange termijn denken," aldus een nuchtere Hamilton.

Door de slimme en veilige actie van Hamilton hoeft hij in de aankomende drie races nog maar vijf punten meer te verdienen dan Vettel. De kans is dus redelijk groot dat Lewis na afloop van de GP in Mexico een groot feest kan geven.