Verbannen Formule 2-coureur moet half miljoen lappen

Het opzettelijk aanrijden van andere weggebruikers en met de mobiel in de hand rondrijden wordt ook gewoon bestraft in de Formule 2. Santino Ferrucci deed beide eerder dit jaar en mag nu een half miljoen euro ophoesten.

Santino Ferrucci werd begin dit jaar uit zijn Formule 2-team gezet nadat hij zijn teamgenoot Arjun Maini opzettelijk aanreed in de cooldown lap van de race op Silverstone. De marshals riepen hem hiervoor op het matje, maar kwam hiervoor niet opdagen. Kort daarop kwam ook nog aan het licht dat hij met zijn mobiel bezig was terwijl hij zijn F2-bolide van de paddock naar de pitstraat reed. Daarvoor kreeg hij aanvankelijk twee races schorsing en een boete van 66.000 euro op zijn bord. 

Voor het team was de schorsing de druppel om het contract in de te verscheuren. Pa en zoon Ferrucci hadden hun financiën niet op orde en betaalden Trident al maanden niet meer. Een schuld die tot nu toe is opgelopen tot 502.000 euro. Omdat het Formule 2-team Trident die centen nog graag wilde vangen, stapte het naar de rechter in Milaan en kreeg daar gelijk. Ferrucci en z'n pa moeten nu de openstaande schuld van een half miljoen euro plus de rente en de kosten van de rechtszaak betalen.

Het vreemde aan dit verhaal is dat, ondanks het uiterst onprofessionele gedrag van de Amerikaanse coureur, hij na het incident zich nog steeds Formule 1-testcoureur van Haas mag noemen. Ook rijdt hij mee in de IndyCar als onderdeel van het Dale Coyne Racing-team.