Niet bijster snugger. Je Range Rover de Waal inrijden

Oké, het mag met een jaargang 2001 dan niet de modernste Range Rover zijn, maar dat is nog geen reden om hem dan maar de Waal in te rijden, of wel soms?

Met je auto stoer op het strand gaan staan, om vervolgens compleet verrast te worden door vloed, het kan de domste beste overkomen. We zagen het al eens gebeuren met een Benz-Roemeen in Zeeland, en in hetzelfde Zeeland zetten een paar dronken Duitsers hun A5 Cabrio al eens gierend vast. Deze week was het weer raak, nu aan de Waal, zoals we in onderstaande video kunnen zien. 

Een rivier heeft (tenzij vlakbij de monding) geen last van eb of vloed, maar wel verplaatsen de vrachtschepen die er op varen flink wat water. Dat ondervonden deze mannen toen ze bij Ochten (midden in de Betuwe) met hun Zand Rover Range Rover V8 op een stukje Waalstrand gingen klooien. Het ging best, tot er een bochtje te ruim genomen werd en het gevaarte niet meer los kon komen. Kan best veel, zo'n ding, maar zwemmen behoort niet tot de capaciteiten. 

De zwaailichten achterop doen vermoeden dat er een boenglauwe vlog opgenomen werd, maar dat was niet het geval: volgens de maker van de foto's zaten de dingen er gewoon voor de sier op. Uiteindelijk moest er een trekker (geen John Deere) aan te pas komen om de Range te bevrijden, wat lukte, maar niet zonder schade. Onze uploadert: "hij is er uiteindelijk uitgetrokken maar wel hoop water naar binnen, lampen gingen vanzelf aan en uit. Klapraam ging vanzelf open en dicht. Hoop storingen denk ik."

Overigens wel aardig om te vermelden: de auto werd op 11 oktober 2018 tenaamgesteld. Het duurde voor de eigenaar dus minder dan twee weken om er iets heel doms mee te doen. Mocht u binnenkort een Range V8 uit 2001 te koop zien staan voor een zacht prijsje: skippen.

Met dank aan de boys van Dumpert.nl, en de trouwe reaguurders zemmelzemmel en theelepeltje123!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5efd71d7a41bb', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });