Red Bull: 'Max Verstappen is nu echt volwassen'

Vanaf nu kan niemand meer Max Verstappen als jeugdige coureur af schilderen. Met de prestatie die Max Verstappen in Amerika heeft neergezet is het duidelijk voor Red Bull Racing: Max Verstappen is nu echt een volwassen coureur.

Van de achttiende positie naar het podium rijden doet heel veel goeds voor het beeld dat mensen van je hebben. In ieder geval heeft Max Verstappen er baat bij. De media zien hem nagenoeg niet meer als de jonge coureur die hij is, en zijn team denkt precies hetzelfde. Zowel teambaas Christian Horner als topadviseur Helmut Marko zijn het erover eens: Max is volwassen.

Horner denkt dat Max er goed aan heeft gedaan zich door alle negatieve kritieken te slaan. Hij is er een betere coureur door geworden en heeft hem een aanzienlijke hoeveelheid ervaring gegeven. De teambaas ziet dat de Limburger een steeds betere coureur aan het worden is, en dat hij zijn ervaring steeds beter naar het asfalt vertaalt. Hij denkt dan ook dat het vooral aan het team is om Max te ondersteunen bij zijn groei en hem alle middelen te geven die hij daarbij nodig heeft. Hij zou een prestatie als in Austin elke race wel willen zien.

Oostenrijker Marko denkt er in grote lijnen hetzelfde over, al vindt hij dat de Nederlander al langer zijn volwassenheid in de sport toont. Helmut kijkt dan ook niet op van wat Verstappen in Amerika flikte. "Bij Max kun je er inmiddels van uitgaan dat er iets bijzonders komt. Vanaf P18 om de zege knokken en dan ook nog zo'n tempo met die banden hebben, dat is ongelooflijk."

Het is alweer meer dan een week geleden dat we iemand uit de hoek van Red Bull Racing positief over Honda hebben horen praten. Vorige keer was het nog toekomstig Red Bull-coureur Pierre Gasly die verkondigde dat ze met het Hondablok vaker kunnen gaan winnen, dit keer is het meneer Marko. Ook hij verwacht dat er volgend jaar meer winstkansen voor het team liggen omdat Honda nu al een beter blok produceert dan Renault.

Dat Toro Rosso afgelopen weekend gridstraffen kreeg vanwege het Hondablok boeit Marko eigenlijk niet. Volgens hem ligt dat volledig in de lijn der verwachting die ze hebben bij de teams. Red Bull had eerder al aangegeven dat ze Toro Rosso zouden opofferen om het Hondablok zo goed mogelijk te krijgen voor volgend seizoen. Iets wat Marko nu eigenlijk bevestigt, en daarbij aangeeft dat het zijn vruchten al afwerpt. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0c14c4598d1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });