Porsche gaat 20 gerestaureerde klassiekers verkopen

Wat anderen kunnen, kunnen wij beter, moet Porsche gedacht hebben toen het aan dit project begon. De Engelse tak van de autofabrikant gaat twintig perfect gerestaureerde Porsches te koop aanbieden.

Klassieke Porsches in goede staat zijn lastig om aan te komen, laat staan dat ze niet gerestomod of geëlektrocuteerd zijn. De kans dat je tegen een klassieker aanloopt die rechtstreeks bij de fabrikant vandaan komt is nog veel kleiner. Gelukkig doet de Britse tak van Porsche mee met de NEC Classic Motor Show en pakt daar, als onderdeel van het zeventigjarig bestaan van het merk, uit met 20 tot in de puntjes gerestaureerde Porsches.

Op het evenement zal de autofabrikant tien exemplaren van de eerste generatie Boxster laten zien. Daarnaast zullen er ook nog andere luchtgekoelde, watergekoelde en transaxle-modellen getoond worden. Alle zijn voorzien van een uniek interieur en een plaatje waarop staat dat het om een special edition gaat. Ook zijn ze allemaal gespoten in Liquid Metal zilver, een kleur dit tot nu alleen te kiezen was voor de 918 Spyder.

De twintig auto's komen uit handen van Porsche Centers en Porsche Recommended Repairers, die alleen hun kunde en onderdelen uit de Porsche Classic-catalogus gebruikten. Dat wil zeggen dat de auto's stuk voor stuk in originele staat verkeren.

De verkoop van de unieke Porsches zal overigens niet plaatsvinden tijdens het evenement, maar hiervoor wordt een losstaand evenement ergens in december georganiseerd. Tijdens de NEC Classic Motor Show kunnen geïnteresseerden zich al wel aanmelden voor de verkoop. Hoeveel Porsche vraagt voor deze vierwielers is helaas nog niet bekend gemaakt.