'Nyck de Vries in beeld voor stoeltje bij Williams'

Het is misschien mogelijk dat er volgend jaar niet een maar twee Nederlanders in de Formule 1 meerijden. Volgens de doorgaans goed ingelichte journalist Joe Saward zou Nyck de Vries in beeld zijn voor een zitje bij Williams.

Het lijkt erop dat Silly Season nog steeds op volle kracht doorgaat. Nu is het de vraag wie het tweede zitje bij Williams in beslag gaat nemen. We wisten dat Robert Kubica en Esteban Ocon op de lijst stonden, maar nu lijkt het erop dat ook Nyck de Vries het tot de shortlist van het team heeft geschopt. Dit beweert Joe Saward op zijn blog Joe's Green Notebook.

Volgens Joe is er nog geen keuze gemaakt bij Williams omdat ze naast kwaliteiten van de coureurs ook naar het financiële aspect kijken. Met andere woorden: wie neemt de grootste zak geld mee. Kubica houdt het simpel en neemt 10 miljoen dollar mee uit Polen. Ocon staat er het beste voor, maar maakt het ietwat ingewikkelder. Hij heeft Force India-sponsor DWT achter zich die al heeft aangegeven dat ze met de coureur mee willen verhuizen, maar belangrijker is Williams met zijn komst korting krijgt op de motoren van Mercedes. 

Voor Nyck is eigenlijk alles nog onzeker. Als eerste moet hij aan het einde van dit Formule 2-seizoen minimaal op de vierde plaats eindigen om zijn superlicentie te krijgen. Zonder die papieren komt hij sowieso niet de Formule 1 in. Daarnaast is er de kwestie van de miljoenen die hij meebrengt. Gelukkig racet de Nederlander op dit moment ook bij Racing Team Nederland van Jumbo-eigenaar Frits van Eerd. Saward speculeert dat Frits wel eens bereid zou kunnen zijn om Nycks toegang tot de Formule 1 te bekostigen.