McLaren Speedtail, dit is hem

Een jaar of twintig na de legendarische F1 heeft McLaren zijn spirituele opvolger gemaakt, de Speedtail. Het is opnieuw een driezitter, en - zoals de naam al doet vermoeden - is de koets lekker aerodynamisch en lang aan de achterzijde.

De Langheck uit de jaren '70 is weer helemaal terug. We zagen Porsche eerder deze maand een Moby Dick-hommage maken, en McLaren bewandelt dezelfde weg met de Speedtail. Je moet ervan houden, maar je kunt - zeker na de Senna - niet ontkennen dat McLaren niet schroomt de dingen lekker anders aan te pakken. We zien aerodynamische chromen putdeksels op de voorwielen (met een uitsparing voor de remklauw?) en verder valt de ranke stroomlijn vooral op, waardoor de auto een topsnelheid van minimaal 390 km/u kan halen. Let ook op het ontbreken van buitenspiegels. Evenals bij de Audi e-tron zien we in de cockpit schermen die de beelden van spiegelcamera's tonen. En die cockpit, wow! Strak en minimalistisch, en natuurlijk gefocust op de rijder, net zoals in de F1. Bovendien hoeft McLaren hierdoor geen links- of rechtsgestuurde varianten te maken.

Veel details hebben we niet, de beelden lekten voor de officiële onthulling later vandaag. Wel weten we dat de meer op comfort gerichte McLaren uit de hoogste Ultimate Series een hybride aandrijflijn met een miljoenmiljard pk's krijgt. Net als de P1, maar dan wat meer met een GT-karakter. Uw gedachten?