Alpina B4S Edition 99. Luxe, verfijning, en 452 pk

Kent u het adagium 'alle BMW-rijders zeggen 'ja' tegen een Alpina'? Is wel zo. En geef ze eens ongelijk, deze B4S Biturbo Edition 99 is een pareltje. Een zeer zeldzaam paretlje, dat wel.

De B4S Edition 99 wordt gebouwd op basis van de 4 Serie coupé of cabrio. Onder de kap ligt een drieliter zes-in-lijn, die goed is voor 452 pk en 680 Nm. De koper kan kiezen voor achter- of vierwielaandrijving, en afhankelijk van de gemaakte keuzes accelereert de B4S in 3,9-4,3s van 0-100 km/u. De topsnelheid ligt in alle gevallen krap boven de 300 km/u: 

De 12 pk winst ten opzichte van de standaard B4S komen op het conto van een titanium Akropovic-uitlaatsysteem. Deze herriepijpen schaven bovendien 7 kg van het totaalgewicht. Verder is de Edition 99 voorzien van Alpina-sportvering en gesmede 20 inch-wielen. Optioneel is een differentieel met beperkte sperwerking beschikbaar.

De Edition 99 wordt in een oplage van - u raadt het al - 99 stuks gebouwd, waarbij de klant kan kiezen uit een vijftal kleuren: Alpina Blau, Saphirschwarz, Mineralweiß, Feuerorange of Grigio Medio. Zwart en wit zijn de basiskleuren, de drie andere lakjes kosten 1.500 euro extra. Het bekende donkergroen ontbreekt vreemd genoeg. Daarnaast is er een Heritage Design, met een two-tone kleurenstelling, Dit is echter geen lakwerk, maar een antracietwrap op het bovenste gedeelte van de auto. Dit design is een knik naar de racers uit de jaren '70.

Het model is waarschijnlijk Alpina's laatste creatie op basis van deze 4 Serie, aangezien er binnenkort een nieuwe Vier aankomt (de 3 Serie is al onthuld). De basisprijs voor dit moois: 89.000 euro. In Duitsland dan, en zonder opties. In Nederland ga je met dit moois ook zonder opties al een aardig eindje de zes cijfers in.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f06f4c4315f1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });