CDA wil scoren met gesubsidieerde Tesla's

Die buurman van je, in zijn dikke Tesla. Wist je dat die enorm veel subsidie krijgt voor zijn elektrische kar? Natuurlijk wist iedereen dat, maar het CDA wil het extra gepreciseerd hebben zodat ze makkelijk kunnen scoren.

Elektrische auto's zijn duur, omdat de techniek voor batterijauto's nog niet heel erg is uitontwikkeld, het is tamelijk nieuwe materie. Desondanks is een steeds groter wordend aandeel van ons wagenpark min of meer geëlektrificeerd. Komt omdat de overheid het gebruik van de nieuwlichterij subsidieert. 

Aanvankelijk kreeg je allerlei bijtellingsvoordelen als je plugin-hybride ging rijden, maar die subsidie was wat té succesvol, waarna alleen volelektrische auto's nog voor steun bij de overheid konden aankloppen. Vanaf volgend jaar moeten rijders van dure elektrische auto's over de meerprijs na €50.000 ook 22 procent bijtelling gaan betalen. Rij je een goedkopere elektromobiel dan blijf je in het lage tarief.

Naast bijtelling hebben gewone zakelijke rijders ook te maken wegenbelasting en BPM, maar wie elektrisch rijdt heeft daar geen last van. BPM zit niet op elektrische auto's (ze hebben immers geen uitstoot en kunnen daarover dus niet worden aangeslagen) en ze zijn vrijgesteld van wegenbelasting.

Het CDA vroeg aan de minister van Financiën wat dit voor een Tesla Model S P90D betekent. Als de zakelijke rijder een Tesla leaset 'subsidieert' de overheid die auto: "De totale subsidie over vijf jaar komt in vergelijking met een auto op benzine, respectievelijk diesel, uit op €67.140, respectievelijk €73.120.," aldus staatssecretaris Snel van Financiën. Het is echter geen cash-out-situatie, deze subsidie is geld dat niet in de kluizen bij de overheid terechtkomt. Door het grote aantal Tesla's is er de afgelopen jaren ongeveer €2 miljard niet naar de overheid toegevloeid. 

Is het nieuws? Nee niet echt, iedereen had dit zo kunnen doorrekenen. Doordat het een omgekeerde subsidie is, is al het geld gegarandeerd bij Nederlandse automobilisten terechtgekomen. Beter besteed dan Toyota's voor Syrische warlords in ieder geval. Bijkomend voordeel is dat 100.000 tot 260.000 ton CO2 nu niet is uitgestoten, omdat de auto's elektrisch reden.

Het lijkt erop dat het CDA, met de afschaffing van de regelingen vlak voor de deur, nog even makkelijk wilde scoren. opvallend genoeg wil coalitiegenoot Christenunie juist dat de regeling wordt opgerekt. Omdat er nu succes is en steeds meer elektrische auto's op de markt komen moet de overstap gestimuleerd worden.

Is wat voor te zeggen. Geachte politici, mogen we hier ook even wijzen op Oostenrijk? Daar krijgen elektrische auto's straks vrije doorgang in 80-/100 kilometerzones. De uitstootloze wagens zoemen zonder bomen te doden en ijsberen te laten smelten langs de bergpassen. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df3b464f14dc', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });