Het onverwachte record van Max Verstappen in Mexico

Afgelopen zondag pakte Max Verstappen niet alleen de winst in Mexico, hij schreef ook een record bij op zijn naam. Een dag eerder werd een ander record hem afgenomen door zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Niemand kan ontkennen dat Max Verstappen in Mexico een prachtige prestatie neerzette door vanaf de eerste bocht de leiding te pakken en deze alleen maar uit te bouwen. Een verdiende overwinning voor de Nederlander, maar dat was nog niet alles. Verstappen pakte er ook nieuw een record mee. Hij is de F1-coureur met de meeste eindzeges (vijf) zonder ooit van een pole position te zijn vertrokken. 

De pole die Daniel Ricciardo van Max afnam op zaterdag, kwam de Limburger nu dus toch nog goed uit, al sliep hij er amper van. Had Max de eerste positie op de startgrid toch te pakken gehad, dan had hij zondag een ander record op zijn naam kunnen zetten: de jongste coureur die ooit vanaf pole een race startte. Voor nu staat onder dat record de naam van Sebastian Vettel. Hij zette het record op 21 jaar en 71 dagen jong. Max heeft dus nog 40 dagen (of twee races) om dit record te pakken.

Overigens doet Max immens veel beter op het gebied van records dan Nico Hülkenberg. De Duitser heeft namelijk een record, maar het is er vast geen waar hij heel trots op is: in 154 races heeft hij nog nooit een gewonnen, en is hij nooit vanaf pole gestart.