Ford GT Carbon Series. Hebben, hebben, hebben

Ford introduceert een nieuwe variant van de GT, de Carbon Series. Zou deze zwaarder, lichter, goedkoper of even zwaar zijn als een standaard Ford GT? U mag één antwoord kiezen. GO!

De nieuwe Ford GT heeft een echte wespentaille, en dat merk je op de weegschaal: de eerste GT zonder V8 hoeft slechts 1.361 kg mee te torsen. Maar u kent het credo: hoe skinnier, hoe beter, en dus heeft Ford zijn mooiste model nog intensiever op een blaadje sla en water gezet. Het resultaat: 18 kg aan gewichtsbesparing, en een nieuwe naam: Ford GT Carbon Series. U mag raden wat precies tot die gewichtsbesparing heeft geleid...

In hoeverre er een overlap is met dat andere speciaaltje, de GT Competition Series, is niet helemaal duidelijk. Maar wat boeit het: wij kunnen 'm nog steeds niet betalen. Dan maar wegdromen bij de strakke platen. Liefhebbers van bekerhouders moeten dit model overigens even overslaan: waar de standaard-GT ze wel heeft, werden ze hier geschrapt. Je moet maar durven, als Amerikaanse fabrikant.