Nieuwe kever uit 1964 kost 1 miljoen dollar

Een Kever is overduidelijk een klassieker, zeker als hij nog in nieuwstaat en amper gereden heeft sinds zijn geboorte in 1964, maar maakt dit dat hij een miljoen dollar waard is?

De Volkswagen Kever is ooit in het leven geroepen om het Duitse volk een goedkope manier van vervoer te verschaffen. Meer dan een halve eeuw later is het kekke karretje uitgegroeid tot een iconische wagen, en daarmee ook een vierwieler die best wel eens wat poen in het laadje kan brengen. Er zijn er al meerdere geveild voor bedragen net boven een ton, maar nog nooit heeft iemand er een miljoen dollar (€865.000) voor durven vragen.

De Kever waar we het hier over hebben is ook wel een unicum te noemen. Ooit aangeschaft in 1964 door Rudy Zvarich die hem wilde gebruiken als vervanger voor het geval zijn Kever uit 1957 ermee uit zou scheiden. Blijkbaar gebeurde dat nooit, want de zwarte Bug is nooit meer van zijn plaats gekomen. Hij heeft welgeteld 22 miles (35 kilometer) op de teller staan.

Dat de auto in nagenoeg perfecte staat verkeert, is wel af te zien aan de foto's. Het interieur lijkt volledig ongebruikt en zelfs niet door zonlicht aangetast. De kleuren van de bekleding en het stuur zijn zoals je ze zou verwachten. Zelfs het motorblok glimt tegen je op. Maar dan nog, een miljoen dollar voor een auto die sinds 1964 niet bewogen heeft? We gokken hier op een gevalletje van teveel sentimentele waarde. Zeker als we weten dat een vergelijkbare auto vorig jaar voor iets meer dan 37 duizend euro van eigenaar wisselde.