Door het wegvallen van de Stint zitten kinderdagverblijven met de handen in het haar. Hoe moeten ze nu de kids vervoeren? Nu worden er bakfietsen, busjes of benenwagens ingezet om de kinders toch het beoogde uitje te geven. Als de Stint niet snel terugkomt kunnen de verblijven de extra kosten hiervoor niet meer uit eigen zak betalen. Hierdoor worden die extra gemaakte kosten op den duur netjes doorberekend aan de klant.
Omdat niemand zit te wachten op nog hogere kosten, willen de kdv's en Boink (Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang) dat er zo snel mogelijk een verbeterde versie van de Stint de weg op mag. Iets wat op korte termijn te realiseren valt volgens verschillende experts. Zij vertellen aan RTL Nieuws dat de Stint binnen drie weken in veiligere vorm kan terugkeren. "Het zijn een handvol wijzigingen die binnen drie weken door te voeren zijn", zegt Maarten Steinbuch van de TU Eindhoven.
Of er überhaupt een verbeterde Stint gaat komen is nog maar de vraag. Het bedrijf achter de bolderkar heeft afgelopen maandag namelijk een faillissement aangevraagd. Volgens eigenaar Edwin Renzen was de situatie niet meer houdbaar. Na het ongeluk ging zijn omzet van 160.000 per week naar precies nul. Ook ziet hij niets meer in een herstart omdat het publieke beeld van de Stint al teveel vervuild is.
De minister heeft zelf al aangegeven dat het verbod in stand blijft tot het onderzoek naar de veiligheid van het vervoersmiddel binnen is. Ze verwacht deze pas aan het eind van het jaar op haar bureau te hebben.