Koop de ultieme sleeper: hagelnieuwe Audi RS6 uit 2002

Het imago van de Audi RS6 is niet helemaal meer wat het ooit was. Maar voordat de stationwagen het favoriete voertuig van plofkrakend Nederland werd, was het een sleeper met 450pk. Er staat er nu een bijna nieuwe te koop in Alkmaar.

Ongebruikte tweedehands pareltjes komen bijna niet voor. En als we ze dan tegenkomen, dan is het toch voornamelijk in het buitenland en rijzen de prijzen de pan uit. Een bijna ongebruikte Volkswagen Kever voor één miljoen dollar, iemand? Of een BMW M5 uit 2002 voor meer dan anderhalve euroton? Gelukkig zijn we hier in Nederland ietsjes nuchterder als het om bijna nieuwe oudjes gaat. Bij Leitner in Alkmaar staat nu bijvoorbeeld deze Audi RS6 uit 2002 met 2.306 km op de teller.

De station die nog uit een tijd stamt waarin niet zoveel gezeurd werd over uitstoot, heeft een fijne 4,2 liter V8 biturbo onder de kap. Daarmee werkt hij 450 pk en 580 Nm richting het asfalt. De keuze voor Mugelloblauw zorgt ervoor dat het sleeper-imago van deze S6 RS6 nog sterker overkomt, de witte spiegelkappen verpesten dat dan weer een beetje. Maar goed, de volledig aangevinkte optielijst en het interieur van de auto maken dat dan weer goed. Het geheel ziet eruit alsof het echt nog nooit gebruikt is.

Interesse in de ultieme sleeper en een van de eerste RS6'en van Audi? Dan kunt u met 60.000 euro op zak een belletje naar de autohandelaar plegen. Grote kans dat u de auto, en wat wisselgeld meekrijgt.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed144a10793f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });