Porsche 911 GT2 RS MR pakt record op Nürburgring

Porsche moest onlangs hun ronderecord op de Nordschleife inleveren. Het record dat gezet werd met de 911 GT2 RS mocht overhandigd worden aan de Lamborghini Aventador SVJ. Dat zat blijkbaar niet lekker, dus gingen de Duitsers weer sneller over de baan.

De laatste tijd vliegen de records op de Nürburgring je om de oren. Het lijkt wel of iedereen met een beetje auto een record kan neerzetten, en in veel gevallen is dit ook zo. Fabrikanten verzinnen bij elke auto een nieuwe niche waarin alleen zij voor het record rijden. Porsche doet hier ook vrolijk aan mee en trapte de speciaal voor de taak gebouwde 911 GT2 RS MR als snelste straatlegale race-auto over de Nordschleife.

De 911 GT2 RS MR klapte in zes minuten, 40 seconden en 33 honderdsten (6:40.33) over de baan. Dat is ongeveer vier seconden sneller dan de Lamborghini Aventador SVJ die eerder dit jaar de Porsche 911 GT2 RS vernederde door het record voor snelste productie-auto te pakken.

De recordbreker waar we het nu over hebben is een aangepaste GT2 RS die alleen als doel had om het record op het Duitse circuit te pakken. Porsche ging hiervoor de samenwerking aan met Manthey Racing, een Porsche-tuner en raceteam dat vrij letterlijk op de Ring woont, en dit jaar de 24 uur van de Nürburgring won. De toch al retesnelle Porsche werd extra aangescherpt door de toevoeging van een performance kit van Manthey Racing. Wat dit precies met pk's en Nm's deed laat Porsche verder niet weten. Wat we wel weten is dat hij hierdoor ongeveer zeven seconden sneller is dan de 'standaard' GT2 RS.