Glickenhaus eerste deelnemer aan nieuwe hypercar-raceklasse

De FIA is al een tijdje bezig om een nieuwe hypercar-raceklasse in het leven te roepen voor de WEC. De eerste deelnemer hiervoor heeft zich nu aangemeld: Scuderia Cameron Glickenhaus met hun nog te ontwikkelen SCG 007.

Om het bestaande World Endurance Championship wat interessanter te maken voor toeschouwers (en constructeurs), is de FIA bezig om hypercars in een eigen klasse toe te laten aan het kampioenschap. Het idee hierachter is dat de auto's er meer als 'normale' auto's uitzien en fans ze in hun normale vorm wellicht kunnen tegenkomen op straat. Hiermee zou de sport meer tot de verbeelding spreken dan nu het geval is met de LMP-prototypes.

Hypercarbouwers als Mercedes met de Project One, Aston Martin met de Valkyrie en McLaren met de Senna hebben al laten weten dat ze mogelijk interesse hebben om ook aan de nieuwe raceklasse mee te doen. Ze hebben hierbij wel de eis dat voordat ze een beslissing maken, de uiteindelijke regels duidelijk zijn. Voor Scuderia Cameron Glickenhaus is dat blijkbaar geen vereiste. De autobouwer heeft aangegeven dat ze zeker mee gaan doen met de SCG 007 die ze nu ontwikkelen. 

Met die toezegging heeft de FIA alvast één deelnemer aan de nieuwe klasse en wordt het direct een stuk aannemelijker dat deze er ook echt gaat komen. Het stond even op losse schroeven na het terugtrekken van namen als Ford en Ferrari. Maar daar blijft het waarschijnlijk bij. Verder is er nog geen informatie over de klasse die de LMP1 moet vervangen, en ook over de SCG 007is behalve de looks nog niet veel bekendgemaakt. Het enige dat wel duidelijk is, is dat de straatversie van deze hypercar al uitverkocht is.