Volkswagen vooral bezig zijn eigen records af te pakken

Records breken is een beproefde methode om publiciteit te genereren, maar het Volkswagen-concern trekt dit wel heel ver door. De eigen merken zijn constant records van elkaar aan het afsnoepen.

Een plek waar het VW-concern graag records neerzet, is in de eigen achtertuin, op de Nürburgring Nordschleife. Logisch, want het meer dan 20 kilometer lange rondje vol bochten en hoogteverschil is nog steeds de ultieme beproeving voor iedereen die snelle auto's maakt. De sub-seven club is volledig Volkswagen: eerst de Porsche 918 (6:57), toen de Huracán Performante (6:52), toen de 911 GT2 RS (6:47), toen de Aventador SVJ (6:45), en toen weer de 911 GT2 RS, maar dit keer met Manthey-goodies (6:40). Dat zijn vijf records die allemaal binnen de groep gevierd worden. Prima dat er onderlinge concurrentie is natuurlijk, maar het is wel een beetje zot.

Ook de wat nutteloze titel 'snelste SUV' is een prooi voor Volkswagen-merken. Eerst was het de Bentayga W12 (301 km/u), totdat de Lamborghini Urus (305 km/u) de bragging rights overnam. Waarschijnlijk zal Bentley de kroon met de komst van de Bantayga Speed wel weer terugpakken.

Op Pikes Peak werd dit jaar met de elektrische I.D. R een record van Peugeot afgesnoept, en omdat ze er toch waren, ramde Volkswagen meteen maar een Bentley Bentayga de ruim 4.000 meter hoge berg op. Of ze er volgend jaar weer staan? Wellicht. Het is wel goed elektrisch profileren.