Korte tijd ging het gerucht rond dat James Murdoch de opvolger van Musk zou worden, maar het werd met Denholm een andere Ozzie.
Laten we beginnen met een summiere overeenkomst die Denholm deelt met menig Afrikaans dictator en war lord: haar leeftijd is niet bekend. Ze is ergens in 1962 of 1963 geboren, maar wanneer precies, dat weet niemand. En aangezien je een vrouw nooit om haar leeftijd vraagt weten we nog steeds niet of ze nou 55 of 56 is. Enfin, dit is hopelijk de enige overeenkomst die ze deelt met menig bewoner van het ietwat minder administratief onderlegde continent. Tot zover de bijzaken.
Denholm is geboren en getogen in Australië, hoewel haar naam doet vermoeden dat haar voorouders ergens uit Zweden komen. Ze is opgeleid in de klassieke economie, en lid van de Australische accountantsvereniging, Ze begon haar carrière in 1984 als auditer en accountant. Vanaf 1989 werkte ze zeven jaar lang voor Toyota Australië, om in '96 naar de techsector te wisselen. Dit betekende ook een verhuizing naar Noord-Amerika: achtereenvolgens waren Sun Microsystems en Juniper Networks aan de Amerikaanse westkust haar werkgever. Na 20 jaar VS verhuisde Denholm terug naar Australië, waar ze begin 2017 als COO (en later CFO) van telecomreus Telstra aan de slag ging, Ook is ze lid van de Raad van Bestuur van zowel Tesla (sinds 2014), als het Zwitsers-Zweedse energiebedrijf ABB (sinds 2016), dat bekend is als hoofdsponsor van de Formule E en om zijn snellaadsystemen.
Na minder dan twee jaar Telstra is Denholm (LinkedIn) gestroopt door Tesla, voor een full-time dienstverband. Dit betekent dat ze weer van Australië naar de VS verhuist, nadat ze haar zes maanden opzegtermijn bij Telstra heeft uitgezeten. Ze betreedt een vers winstgevend Tesla, waar ze per jaar 8.000 aandelenopties (tegen de huidige koers zo'n $2,4 miljoen waard) krijgt, en een cash retainer van $300.000.
Binnen Tesla gaat men er vanuit dat de degelijke en gestructureerde Denholm de nodige soft skills met zich meebrengt, en stabiliteit bovendien. Iets dat hard nodig is als tegengewicht voor het enigszins ongeleide projectiel Musk. Hij vervulde de rol van bestuursvoorzitter 14 jaar, maar treedt verplicht af na bonje met de SEC. Ook moet Musk een boete van $20 miljoen betalen. Een straf die hem nog steeds zwaar op de maag ligt. Met Denholm en de onlangs tot president van de autodivisie gepromoveerde Jerome Guillen is de druk bij Musk voor wat Tesla betreft een beetje van de ketel. Musk blijft wel de CEO en hét gezicht van Tesla.