Overheid geeft 'openheid van zaken': dit zijn de geschonken Syrische pickups

Eeehhhhhhhh...

Oh Nederland, wat ben je toch mooi. Aan de ene kant je hele eigen Defensieapparaat ontmantelen, waarbij er geen geld meer over is voor kogels, degelijke uitrusting of kontkrabbers, aan de andere kant voor Sinterklaas spelen in Syrië. Hier kregen rebellen alles wat hun hartje begeert: niersteenvergruizers (!), schoonmaakkits voor het vrouwtje, containers vol met uniformen, en natuurlijk de Toyota-pickups die al regelmatig bij de roze buren over de tong gingen.

Hoe die voertuigen eruit zien? Dat is voor ons een vraag en voor hun een weet. En dat blijft ook zo, want op de vrijgegeven documenten is elk spoor van de voertuigen met zwarte tape afgeplakt, zo vond meestergraver Pieter Omtzigt uit. Hij deelt zijn bevindingen in onderstaand draadje:

U vraagt zich wellicht af 'wat is er in hemelsnaam zo geheim aan een paar pickups?', en dat is een heel legitieme vraag. Net als u kunnen we alleen maar gissen: wellicht zit Halbe Zijlstra op één van de foto's achter het stuur, misschien rijden de dingen op een experimentele en supergeheime vorm van kernfusie. Zou de premier er iets te gezellig opstaan met Assad of Erdogan? Hebben we met de pickups ook meteen een paar kanonnen meegegeven die we niet mogen zien? Of ligt er een paar kilo heroïne en half dozijn playmates in de laadbak, wat natuurlijk hartstikke haram is? Zegt u het maar. Uw gok is even goed als de onze.