Max Verstappen: "we liegen echt niet over hoe goed Honda is"

Mocht u onlangs zijn gaan twijfelen aan echtheid van de oneindige stroom positief nieuws over Red Bull Racing en Honda? Nergens voor nodig volgens Max Verstappen. Hij en zijn team zouden niet durven liegen over Honda's motorblok.

Er gaat geen week voorbij of iemand uit de hoek van Red Bull Racing laat weten dat Honda het motorblok nog beter heeft gemaakt, dat het nu nog meer pk's produceert of dat ie vergelijkbaar is aan de motoren van Mercedes en Ferrari. Kortom, de Rode Stieren zijn uitermate te spreken over de samenwerking met hun nieuwe motorenleverancier (ook al hebben ze zelf nog geen kilometer met een Hondamotor afgelegd). Zo erg dat het niet gek is dat er mensen zijn die beginnen te twijfelen aan de verhalen van het Formule 1-team.

Dat is helemaal nergens voor nodig volgens Verstappen: "we zijn geen leugens aan het verkondigen of iets in de wereld aan het helpen wat niet klopt,” vertelde hij aan de pers in Interlagos. Hij voegt er nog aan toe dat het inderdaad wat overmoedig over kan komen, maar dat de samenwerking tussen Red Bull en Honda zo goed verloopt dat de cijfers er ook naar zijn. 

Zelf raakt Max ook niet van de leg van al het goede dat de Honda-motor moet brengen. Hij gaat er niet vanuit dat hij volgend seizoen ineens alle races gaat winnen omdat zijn auto beter presteert. "Ik denk dat we in eerste instantie nog vermogen tekort zullen komen, maar het zal daarna absoluut beter worden dan de situatie zoals die nu is. We zullen er zeker dichterbij zitten. Of het meteen genoeg zal zijn, dat weet ik niet. Maar dan zal het zaak zijn dat we zo goed mogelijke resultaten behalen en qua punten niet te ver achterop raken."