Goedkoper kan je niet in een gepantserde Bentley rijden

Beveiliging nodig maar platzak? Deze Bentley is het antwoord.

Het is zwaar om te leven in de angst dat je op een dag beschoten wordt door bivakmutsen. Beter laat je je dan rondrijden in een auto die alles net wat aangenamer maakt en bovendien zo kogelwerend als een kazemat is. Deze Bentley Turbo R uit 1990 is dan een uitstekende keus. Bovendien bestaat er geen aantrekkelijker levensverzekering want de wagen worden binnenkort geveild zonder reserveprijs.

De veilingmeester durft niet te zeggen voor hoeveel de wagen wordt afgehamerd, maar meldt wel dat een vergelijkbaar gepantserde luxeslee tegenwoordig al gauw een miljoen kost. Heeft u dekking nodig, dan kan het niet goedkoper dan in de Turbo R uit de tijd dat mannen nog van staal en Bentleys van nóg meer staal waren. 

De eerste en vooralsnog laatste eigenaar van deze auto met slechts 5000 mijl op de klok is een Qatarese royal, wat aardig is om te weten, maar helaas ook blijkt uit de gouden handgrepen. Buiten dat biedt de wagen getint glas, gordijntjes en een lelijke authentieke doch forse koelkast. Daarnaast is het redelijk bijzonder dat de ruiten daadwerkelijk bedienbaar zijn. Bij metersdik glas is dat ongebruikelijk. 

De lak is zwart, het leer magnolia en de beveiliging TopNotch. Daarover gesproken: snel kopen, voordat de beginnende mocromafioso dat doet. Veiling is op 28 november.