Max Verstappen over duw Ocon: "Hij was een pussy"

Ondanks de heisa om het akkefietje in de FIA garage tussen Max Verstappen en Esteban Ocon, blijft de Nederlandse coureur redelijk nuchter: "het kan me niet schelen wat anderen zeggen."

Nadat Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Brazilië door Esteban Ocon van de baan geduwd werd, vond de Limburger blijkbaar dat de Franse coureur ook een paar duwtjes terug verdiende. Die gaf hij vervolgens in de FIA-garage na afloop van de race. Iets wat voor nogal wat opschudding heeft gezorgd. Toch maakt Max niet heel veel van zijn daad. "Ik heb er niet veel op te zeggen, alleen dat hij een pussy was."

Ook vond Verstappen niet dat hij te ver was gegaan door Ocon op te zoeken na de race: "Het interesseert me niet wat die mensen zeggen. We zijn allemaal gepassioneerd door onze sport, of niet? Had ik hem dan een hand moeten geven? Ik ben een winnaar en om dan uitgeschakeld te worden op die manier en ook nog een dom antwoord van hem te krijgen, daar was ik niet blij mee." Vroeger ging het er wel eens wilder aan toe naast de baan.

Helaas voor Max interesseerde zijn actie de stewards wel. Hij heeft er inmiddels een taakstraf van twee dagen voor gekregen. Maar daarnaast kan de Limburger rekenen op heel veel bijval. Natuurlijk uit eigen team, maar ook van ex-coureurs en zelfs van buitenstaanders. Dit in tegenstelling tot Ocon die door bijna iedereen met de grond gelijk gemaakt wordt.

Gelukkig zijn beide coureurs nu weer de dikste vrienden. Na afloop van de bespreking met de stewards schudden ze elkaar de hand.