Elektrische auto voor maar €3.700? In Frankrijk kan het

Afgelopen zomer viel het Franse deelautobedrijf Autolib om, waardoor duizenden elektrische stadsauto's ineens doelloos werden. Nu worden ze verkocht voor bodemprijzen.

Afgelopen weekend kwamen twee batches Bluecars op de markt bij een grote verkoping in de oude Matra-fabriek in Romorantin in midden-Frankrijk. De verkoop van de eerste vijftig autootjes was zo'n succes dat de verkopers gauw nog vijftig van de elektrische stadsauto's aanrukten uit hun voorraad van bijna vierduizend stuks. De Bluecars komen van deeldienst Autolib die een paar maanden geleden door de regering werd afgeschaft.

Waar de eerste vijftig elektrische Bluecars verkocht werden nadat geïnteresseerden ze hadden kunnen inspecteren, werd de tweede lading gewoon ongezien doorverkocht. Er valt dan ook bijna geen buil te vallen aan de deal. Je krijgt met een Bluecar van Autolib een elektrische auto die een bereik heeft van ongeveer 250 kilometer in de stad en 150 kilometer op de snelweg, dankzij een 30 KWh accupakket en een 80 pk elektromotor. 

Nadeel is dat sommige auto's al 100.000 kilometer op de klok hebben, wat de prijs van slecht €3.700 enigszins verklaart. Het grote succes zorgt er echter ook voor dat de verkoper de volgende ladingen voor een hoger bedrag in de markt gaan zetten. Desondanks is het wellicht interessant om even te kijken in Romorantin als je op zoek bent naar een stadsauto op elektriciteit.