VIDEO. Max Verstappen reageert uitgebreid op incident Ocon

Over het incident dat afgelopen zondag voor Max Verstappen en Red Bull een hele bittere bijsmaak aan de GP van Brazilië gaf is al door iedereen iets gezegd. Maar de mening van Max is hier het relevantst, hij kwam gisteravond uitgebreid aan het woord.

Max Verstappen was zondagavond op weg naar de mooiste zege uit zijn carrière. Niet geassisteerd door uitvallers van concurrenten of een voordeel door racen op hoogte, maar gewoon puur op eigen kracht en stuurmanskunsten vanaf P5 de overwinning pakken. Het was absoluut de parel van zijn carrière tot nu toe geweest. Maar Mercedes-junior en arrogante kut-Fransoos Esteban Ocon stak hier een stokje voor. Met een drieste actie versjteerde de Fransman, die ver buiten de punten reed, de race van Verstappen. Dat vindt Max, dat vinden wij, en dat vinden ook raceleider Charlie Whiting en de rest van de weldenkende wereld, inclusief de zeer Max-kritische Jacques Villeneuve. Eigenlijk was de enige partij die het voor Ocon opnam zijn eigen team, en een aantal bijziende commentatoren met een al dan niet ingebakken Max-aversie.

Verstappen zei direct na afloop over zijn boordradio over Ocon 'ik hoop niet dat ik hem zo tegenkom, want [PIEP] [PIEP] [PIEP]', en aldus geschiedde. Met een paar kleine onschuldige duwtjes weliswaar, want Max is ook nog wel gecontroleerd genoeg om niet zijn helm op Ocons uitgestreken gezicht te planten. In Peptalk zei de Nederlander gisteravond dat hij in eerste eigenlijk alleen van plan was om het gesprek aan te gaan, maar dat de arrogante reactie van de Mercedes-junior hem deed ontvlammen. Er zit natuurlijk wel temperament in de Verstappen-bloedlijn, wat Max niet ontkent: hij was blij dat Jos niet in Brazilië was. Enfin: hieronder de uitgebreide reactie achteraf van Max: