Damon Hill: "Max Verstappens acties lijken op die van Ayrton Senna"

Voormalig Formule 1-kampioen Damon Hill trekt de vergelijking tussen Max Verstappen en legende Ayrton Senna. Dit baseert de Engelsman op het gedrag dat Max vertoont op en buiten het circuit.

Met het incidentje tussen Max Verstappen en Esteban Ocon heeft de Limburger veel mensen de aandacht op hem laten vestigen. Zo ook bij oud-coureur Damon Hill. Deze Londenaar heeft niet de minste vergelijking uitgesproken. Hij denkt dat Max veel gelijkenissen vertoont met Ayrton Senna. "Er was een andere kerel in de Formule 1 die ook nog wel eens tegen andere mensen aanreed terwijl dat nergens voor nodig was. Daarbij denk ik aan Senna. Beide volgen het zelfde patroon van onwetendheid omdat ze jong zijn."

Maar Max krijgt niet alleen bijval uit Engeland. Hill denkt namelijk dat Ocon volledig terecht de schuld toegewezen krijgt, maar dat Max de aanvaring makkelijk had kunnen voorkomen. Als hij wat meer ervaring had gehad, dan had hij Ocon voor de zekerheid meer ruimte gegeven en had de race gewoon door kunnen gaan.

Daarna gaat Hill nog even verder met vergelijkingen maken. Hij voorspelt namelijk dat Max over een paar jaar hetzelfde rijdt als Hamilton nu doet: "Ik wil niet kritisch doen over Max, en ik denk dat het ook niets uitmaakt als ik het wel doe, want hij blijft toch risico's nemen en rijden zoals hij nu doet. Maar uiteindelijk zal hij op dezelfde manier rijden zoals Lewis Hamilton heeft leren rijden."