Aston Martin aan de SUV: dit is de DBX

Dat Aston Martin een SUV in de pijplijn heeft was al langer duidelijk, nu voeren de Britten ons - een jaar voor de onthulling - brokjes informatie en een bewegend prototype. Ook is de naam 'DBX' officieel.

De business case voor SUV's is dit decennium z├│ sterk, dat elke luxefabrikant er al een heeft of er een plant. Corrigeer ons als we het mis hebben, maar alleen McLaren houdt nog koppig stand tegen de SUV. Aston Martin komt in het vierde kwartaal van 2019 met de DBX, een SUV die eerst met conventionele aandrijving komt en daarna als elektrisch model verschijnt.

De Britten deden tot nu toe al het werk binnenshuis en in de simulator, maar nu begint het testen in de echte wereld, en dus trappen ze hun campagne voor de DBX nu af, met een gecamoufleerde kleurplaat, waar je natuurlijk nog voor geen meter aan kunt zien hoe de definitieve lijnen lopen. Dat 'ie offroad kan moet iedereen weten, daarom jaagt Aston de DBX over een rallyparcours in Wales. Dit is meteen een knik naar de nieuwste fabriek in St Athans, die in het Britse land gevestigd is.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f1057162a59f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });