Quiz: noem de vijf succesvolste Formule 1-constructeurs ooit

Zonder te googlen: noem de vijf constructeurs die in de geschiedenis van de Formule 1 de meeste constructeurstitels hebben gepakt. Tot hoeveel goede antwoorden komt u?

Hier een infographic van de F1-organisatie, waar we mooi even op meeliften. Het toont de vijftien constructeurs die ooit een of meer kampioenschappen hebben gepakt. Sinds dit seizoen is Red Bull Racing uit de top 5 geknikkerd, ten faveure van Mercedes. Maar er zijn vier constructeurs die het nog beter deden: Ferrari, Williams, McLaren en Lotus.

De Scuderia is er als enige team al sinds het begin bij, wat hun positie versterkt. Van de 16 titels werden er deze eeuw zeven gepakt: vijf in het dominante Schumacher-tijdperk, eentje in het jaar dat Kimi kampioen werd, en de laatste het jaar erop, toen Hamilton voor McLaren bij de coureurs de titel pakte.  

Van de huidige top 5 doen alleen Ferrari en Mercedes nog competitief mee, Lotus is verdwenen, en Williams en McLaren zijn afgegleden. Voor wat betreft Williams: toen Jacques Villeneuve in 1997 de laatste titel voor het team veilig stelde, was Lance Stroll nog vloeibaar, en Sergey Sirotkin lag nog in de luiers. Het was de vijfde titel in zes jaar tijd, hierna volgde een periode van droogte voor Williams.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e4f12d846fb8', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });