Voor echte fanboys: Mercedes CLK vol Lewis Hamilton-verering

Er zijn twee soorten racefans: zij die Lewis Hamilton een cockwomble vinden, en zij die de champ op handen dragen. De maker van deze Mercedes-Benz CLK 500 behoort tot de laatste categorie, maar toch mag de unieke coupé weg.

De CLK vol Lewis-fandom is gemaakt door Paul Karslake, een kunstenaar die zich specialiseert in airbrushes en portretten. Naast de bijzondere Petronas-paint job kreeg de Benz serieuze optische tuning mee: een Sarto widebody, een grote spoiler, vier chromen knalpijpen, en een set x-benen op de achteras waar je 'u' tegen zegt. Ondanks al dat negatieve camber valt er nog prima met de auto te rijden, schijnt. Het ding heeft al 81.000 mijl (140.000 km) op de teller staan.

Al het 'moois' aan deze auto zit overigens aan de buitenkant, van binnen oogt de CLK droefwekkend grauw. Mocht u bij het zien van dit stukje ambachtelijkheid denken 'ja, dit is mijn droomauto': hij gaat op de Historics’ auction van Mercedes-Benz World (figuurlijk) onder de hamer. Verwachte opbrengst: £20.000 tot £25.000.