Helmut Marko: "Max Verstappen heeft nog verbeterpunten"

Max Verstappen mag het dan extreem goed doen de laatste paar races, Red Bulls topadviseur ziet nog wel wat ruimte voor betering bij de jonge coureur. Gelukkig voldoet de Nederlander wel aan z'n verwachtingen.

In de afgelopen tien races wist Max Verstappen bijna evenveel punten bij elkaar te rijden als wereldkampioen Lewis Hamilton. Maar toch kan het nog beter volgens Helmut Marko: "Er is zeker nog ruimte voor verbetering. Zijn jeugdigheid is nog steeds zichtbaar als je hem vergelijkt met Lewis Hamilton of Sebastian Vettel. Hij maakt wel fouten, maar die vallen precies binnen wat we verwachten."

Die verwachtingen zijn niet alleen van Marko zelf, maar ook die van Max. Beiden hebben een lijn getrokken waaraan voldaan moet worden, en daar is redelijk aan voldaan voor dit jaar. "We dachten allebei dat er meer zou gebeuren dit jaar, en we waren niet zo slecht, ondanks het gebrek aan pk's. Maar hij moet nog leren om zijn geduld te beheersen om de snelste en altijd de snelste te zijn."

Hoewel de verwachtingen met Max Verstappen waar gemaakt zijn, en Max in de ogen van Marko zeker de jongste kampioen ooit gaat worden, is hij minder tevreden over het team. De doelstellingen van het team zijn niet gehaald. Het was de bedoeling om in ieder geval een kans op het kampioenschap te hebben. 

Volgens Marko heeft het missen van die kans twee redenen: "Ten eerste hebben we niet genoeg pk's uit de motor gehaald. Ten tweede, en dit is veel erger, miste we de stabiliteit. Daarmee bedoel ik niet alleen motorisch, maar er werden ook teveel fouten gemaakt vanuit onze kant." Gelukkig moet het volgend jaar allemaal goed komen met Honda.