Omdat het kan: 8,9 liter V8 in een Ford Mustang

Van Ford mag je tegenwoordig gewoon klassieke Ford Mustangs opnieuw bouwen. Classic Recreations neemt dit project op zich en toonde de zijn versie met een 8,9 liter V8 die 815 paarden naar de achterwielen stuwt. Een goed begin...

De Ford Mustang zien we regelmatig als restomod of simpelweg gerestaureerde auto voorbij komen. In een enkel geval heeft de alom bekende V8 ruimte gemaakt voor een paar elektromotoren, maar doorgaans rolt de ponycar door met acht roffelende cilinders. In dit geval zijn het eerder beukende cilinders, want ze hebben elk een inhoud van ongeveer een liter. Dat geeft niet alleen flink wat herrie, ook produceert het 815 paarden zonder de hulp van turbo's.

Onder het mom van 'waarom ook niet?' kwam Classic Recreations op het idee om een tot bijna negen liter opgeboorde V8 in een Ford Mustang te hangen. Een poging om het nog een beetje te verantwoorden werd gedaan door te wijzen naar de Boss 429. Deze populaire versie van de Mustang had een van de grootste blokken ooit, met 429 cubic inch, oftewel zeven liter inhoud.

"The Boss 429 is one of the coolest and rarest Mustangs ever produced, but they have gotten so valuable that most owners won't drive them. This car offers people the chance to own an incredibly rare car that they can actually drive, and with modern chassis and engine tech, these cars will actually be faster and easier to drive than the original," vertelt Classic Recreations-eigenaar Jason Engel.

In de continuation-versie is het 546 cubic-inch motorblok verbonden aan een Tremec handbak en is hij daarnaast voorzien van allerlei moderne snufjes om het geheel aanzienlijk betrouwbaarder te maken. Ook de wegligging is verbeterd met nieuwe 18 inch velgen en een instelbare ophanging. Het geluid van de imposante V8 gaat niet door wat straight-pipes naar de achterkant. Om de buren nog enigszins tevreden te houden zijn er dempers tussen geplaatst.

Van binnen is ook het nodig aangepakt om duidelijk te maken dat we hier niet met zomaar een Mustang te maken hebben. Denk hierbij aan een Kicker-audiosysteem, een custom console en een aluminium stuurwiel. Bent u helemaal verkocht? U kunt er een bestellen vanaf $209.000 (185.000 euro)