Schattig: Suzuki Jimny nu ook als kleine Defender of G-Klasse

De Suzuki Jimny lijkt van zichzelf al op een kleine G-Klasse, maar de Japanse tuner Damd vond dat het beter kan. Met de bodykits die ze leveren worden de schattigste Land Rover Defenders en Mercedes G-Klasses ooit gemaakt. 

De Suzuki Jimny is van zichzelf een uitstekend pakketje: prima looks en prima prestaties voor zijn formaat, maar zoals altijd zijn er tuners die ruimte voor verbetering vinden. In dit geval niet door met eigen input te komen, maar door die schaamteloos te jatten van twee van 's werelds populairste SUV's.

Japanse tuner Damd heeft goed afgekeken bij Land Rover en Mercedes en komt met twee bodykits waarmee de Jimny verandert in een mini-Land Rover Defender of een mini-Mercedes G-Klasse. Of eigenlijk moeten we Little D en Little G zeggen. En daarbij mag het dan gaan om een 'little' autootje, het lijkt erop dat de Japanners het voor de hand liggende 'Little D'-grapje compleet gemist hebben.

We moeten zeggen dat de transformaties gelukt zijn. Als je snel zou kijken zie je echt een Defender of een G-klasse met ietwat vreemde afmetingen (de Little G heeft zelfs de uitlaten voor de achterwielen). We durven zelfs te zeggen dat Damd beter werk heeft afgeleverd dan Liberty Walk. Maar waar Liberty Walk nu al verkoopt, laat Damd ons nog wachten. De ombouwkits gaan volgend jaar in de verkoop. Wat ze gaan kosten is nog niet bekend, maar u heeft er vast geen echte Defender of G-Klasse voor.