Audi R8 krijgt definitief geen V6

Kent u dat verhaal van die Audi R8-instapper? Die komt er niet. Audi is van gedachten veranderd en schrapt de V6-versie, die het voor de gefacelifte R8 op de planning had staan. Het devies van de Duitsers: V10, oder GTFO.

Audi en Porsche hebben samen een prachtige V6 ontwikkeld, met 2,9 liter volume en twee turbo's. Het blok ligt al in de Panamera, Cayenne, en RS4/5, en levert hier rond de 450 pk en 600 Nm. Ook de R8 zou gezegend worden met de geblazen motor, als iets bereikbaarder alternatief voor de atmosferische V10, die er nu in twee smaken (570 pk of 620 pk) in ligt. Dit bleek uit een interne planning die we lang geleden voor u scoopten. Echter, plannen kunnen gewijzigd worden, en bij de R8 gebeurde dit ook: de V6 komt definitief niet in deze generatie R8 te liggen, zo meldt projectmanager Björn Friedrich in een interview met CarThrottle. "It’s the best engine for the car…We’ll stick to the V10". Onze W.J. Hilderink slaat een zucht van verlichting.

Logisch gevolg van de stap is dat de R8, die in kleine volumes wordt geproduceerd, lekker exclusief blijft. Sterker nog: we durven te beweren dat Lamborghini meer Huracáns wegzet dan Audi R8's. Over de volgende R8 doet Friedrich overigens geen uitspraken, maar het gerucht gaat dat de V10 dan wel verdwijnt