FIA onderzoekt oorzaak horrorcrash Formule 3

Afgelopen weekend vloog Sophia Floersch letterlijk de tribune in tijdens de Formule 3 Grand Prix van Macau. Daarbij raakte zij en vijf anderen gewond. De FIA heeft nu dan ook bekend gemaakt dat het verder onderzoek gaat doen naar de crash.

Gelukkig zien we een crash zoals die van de 17-jarige Sophia Floersch zien we niet vaak. Ze mag dan ook van geluk spreken dat ze er relatief goed kwam. Het is alleen nog niet duidelijk wat er nu precies voor zorgde dat de crash, waarbij Floersch met een onmogelijk hoge snelheid over de barrière vloog en erachter pas tot stilstand kwam, kon gebeuren.

Voorzitter van de FIA, Jean Todt, liet vandaag weten dat de organisatie het er niet zomaar bij laat zitten: "Na dit zeer ernstige incident gaat de FIA alles analyseren en met betrokkenen spreken om te zien wat er precies is gebeurd. Daarna trekken we conclusies"

Floersch liet gisteren weten dat ze in het ziekenhuis en dat het goed met haar ging. Al werd later bekend dat ze een fractuur aan haar wervelkolom had. Naast de dame in kwestie waren er ook een andere coureur, twee fotografen en een steward betrokken bij het ongeluk. De steward had enkele sneeën in zijn gezicht en een gebroken kaak. Één van de fotografen ligt in het ziekenhuis met een gescheurde lever en zijn collega ligt daar ook met een hersenschudding. Coureur Sho Tsuboi klaagde over pijn in zijn onderrug en is onderzocht.

Volgens Prema Powerteam-coureur Guan Yu Zhou lag het allemaal aan een gele vlag die vlak voor het rechte stuk gegeven werd. Op dat moment zat Sophia vlag achter mede-coureur Jehan die bij het zien van het geel op de rem trapte. Daarop kon Floersch niet meer reageren waardoor ze vol op de achterkant van haar voorligger klapte en werd gelanceerd. Guan denkt overigens dat de gele vlag nergens voor nodig was en dat het een foutje van de stewards aldaar was.

De stewards hebben ter plaatse onderzoek gedaan naar aanleiding van de crash en konden geen schuldige aanwijzen.