Het laatste interview met Michael Schumacher voor zijn ongeluk

Michael Schumachers familie heeft een interview gepubliceerd, dat vlak voor zijn ski-ongeluk in Frankrijk werd afgenomen. Het zouden de laatste beelden zijn waarop de zevenvoudig wereldkampioen fit te zien is.

De beelden komen bijna vijf jaar na zijn ongeluk in het Franse Méribel naar buiten, de reden voor het juist nu openbaren is onduidelijk. Wellicht werd het materiaal - dat in oktober 2013 werd geschoten - onlangs gevonden, en is het voor de fans maar online gezet. Eerder deze maand gaf zijn vrouw Corinna ook al een interview. In het interview geeft hij aan dat het juist belangrijk is als coureur om aan jezelf te twijfelen, omdat je anders teveel zelfvertrouwen krijgt, en naast je schoenen gaat lopen. Ook noemt hij Mika Hakkinen als de coureur die hij het meest respecteert. Een hele eer voor de Fin, aangezien Schumi ook nog met Prost en Senna de degens heeft gekruist.

Michael Schumachers ongeluk gebeurde op 29 december 2013. Hij raakte off-piste een rots, en liep ondanks het dragen van een helm zwaar hoofdletsel op. Het vermoeden bestaat dat een go-pro op zijn skihelm de klap verslechterd heeft. Sinds zijn ongeluk wordt Schumacher afgeschermd van de buitenwereld, de eerste jaren in zijn Zwitserse villa in Gland, aan het meer van Genève. Onlangs verhuisde de familie Schumacher naar Mallorca. Zoon Mick timmert inmiddels aan de weg in de Formule 3, en zal volgend jaar samen met Sebastian Vettel de Race of Champions rijden.

Het interview met Schumacher - die begin januari 50 wordt - is hier te bekijken. Wij sluiten af met de nog steeds briljante reclame die Schumi en Hakkinen begin deze eeuw voor Mercedes opnamen. Met een bijrol voor der Kaiser, in een dikke G-Klasse.