Vervelende Teslameneer verliest rechtszaak om Tesla Autopilot

Met een mobiele telefoon rotzooien terwijl je Tesla met Autopilot zichzelf rijdt, is gewoon strafbaar. Hoewel Tesla-eigenaar Vincent E. het tegendeel voor de rechter probeerde te bewijzen, moet hij zijn boetes voor het vergrijp betalen.

Tesla-verslaafde @VincentE kreeg tweemaal een boete voor het autorijden met een mobiel in de hand. Omdat hij in een Tesla Model X met Autopilot reed leek het hem gewoon toegestaan. Wijsneus Vincent dacht slim te zijn en probeerde zich onder zijn boetes uit te wurmen door te beweren dat de wet fout is, omdat niet hij, maar de auto de bestuurder was. Teslameneer zelf was enkel passagier en die mag best met zijn iPhone prutsen. De rechter deed vandaag uitspraak en lachte Vincent uit vonniste dat hij de boetes gewoon moet betalen.

De rechter hield het simpel en wees naar de wetgeving, waarin staat dat een auto nooit de bestuurder van een auto kan zijn. Dat is te allen tijde degene achter het stuur, en omdat Vincent achter het stuur zat, was hij automatisch bestuurder. 

Met een mobiel prutsen terwijl je in een Tesla op Autopilot rondrijdt is niet alleen onhandig omdat je er boetes voor krijgt, het is daarnaast levensgevaarlijk. De technologie is nog lang niet in staat om volledig autonoom te rijden, en heeft af en toe continu input van een mens nodig. Iets wat Tesla aan elke klant laat weten. Daarnaast weet je als beetje verantwoordelijke verkeersdeelnemer dat je die input nooit op tijd kan geven als je afgeleid zit te WhatsAppen. Dus niet alleen stapte Vincent met een domme reden naar de rechter, ook had hij kunnen weten dat het een kansloze exercitie was omdat zijn beredenering alleen hout snijdt als zijn Model X volledig autonoom zou kunnen rijden. Quod non.