Nieuwe racehelm nodig? Koop die van Michael Schumacher

Het komt niet vaak voor dat je iets uit de priv├ęcollectie van Michael Schumacher kunt kopen. De Duitse superkampioen was niet zo vrijgevig met spullen, dus een ongebruikte F1 helm op de kop tikken is een buitenkansje dan, toch?

De afgelopen tijd is Michael Schumacher regelmatig in het nieuws. Niet omdat we wat over zijn conditie horen, maar omdat zijn familie erg blij was met een speciaal voor Michael geschreven nummer. Vandaag kwam daar nog een allerlaatste interview bij, en nu duikt er ineens een speciaal object op: de helm van de Formule 1-legende. 

Schumi's helm komt uit 1997 en is opvallend genoeg nog helemaal ongebruikt. De Bell Vortex is zelfs nog voorzien de beschermende laag plastic op het vizier. Ook zijn alle papieren in orde en is de helm volledig gecertificeerd voor race-gebruik. Geïnteresseerden kunnen zich melden op de Nederlandse veilingsite CataWiki en moeten rekening houden met een kostenplaatje tussen de € 25.000 en € 75.000.

Overigens is 1997 misschien wel het zuurste jaar uit Michael Schumachers racecarrière. Hij vocht tot de laatste race voor de winst van het kampioenschap met Jacques Villeneuve. Dit verloor hij op het allerlaatste moment omdat hij tijdens de race de Canadees opzettelijk van de baan probeerde te duwen. Hij kwam hierdoor zelf in de grindbak te staan en moest na afloop ook nog eens al zijn punten inleveren omdat hij gediskwalificeerd was.