Range Rover Evoque is nieuw. Echt waar

Land Rovers luxedivisie Range Rover heeft zijn kleinste model, de Evoque, vernieuwd. Sinds zijn introductie in 2011 overtrof het model alle verwachtingen, dus de tweede generatie heeft grote schoenen te vullen.

Direct bij de eerste blik op de nieuwe Evoque (die u gisteren dankzij een lek al kon werpen) wordt duidelijk dat Range Rover zo weinig mogelijk aan zijn succesformule heeft willen sleutelen. Het uiterlijk is, op enkele moderniseringen na, nagenoeg identiek. Zelfs de lengte scheelt maar millimeters. De nieuwe Evoque onderscheidt zich nog het meest van zijn voorganger aan de achterkant, waar hij duidelijke elementen van de Velar heeft overgenomen. De auto neemt vooral in de breedte toe, waarbij het de achterste passagiers zijn die profiteren van extra ruimte. De wielbasis werd met 20 mm opgerekt tot 2.681 mm, hiermee is de Evoque van wiel tot wiel identiek aan de Jaguar E-Pace.

Voor de nieuwe generatie loost Range Rover de driedeurs-variant, die nauwelijks besteld werd. Onder de kap zien we de bekende Ingenium viercilinders: in dieseltrim met vermogens van 150 - 240 pk, op benzine van 240 - 300 pk. Volgend jaar volgt een PHEV, waarbij de elektromotor gekoppeld is aan een zelf ontwikkelde 1,5 liter Ingenium-driecilinder. Een volledig elektrische Evoque hoeven we niet te verwachten, hiervoor is het platform ongeschikt.

De instapmodellen zijn voorzien van voorwielaandrijving, de duurdere varianten - waarvan Range Rover verwacht de meeste te verkopen - hebben AWD. In alle gevallen zijn de motoren gekoppeld aan een 9-traps automaat van ZF. Aan het model de schone taak om de 120.000 stuks die er inmiddels per jaar worden weggezet, te matchen en overtreffen.

Vanzelfsprekend huisvest de nieuwe Evoque de nodige verbeteringen en innovaties, zoals verzonken deurgrepen à la Tesla. Je kunt er nu mee door 60 cm diepe plassen rijden, in plaats van de 50 cm aan staand water die de vorige Evoque kon verdragen. Handig, voor als Knightsbridge of de PC Hooft ooit eens blank staat. 

Een leuke nieuwigheid is de zogeheten 'transparante motorkap', waarvan we in 2014 een conceptversie zagen. Dit systeem, waarbij camera's het beeld voor de voorbumper projecteren op de motorkap, moet parkeerschade en eventuele platgereden huisdieren/peuters/speelgoed voorkomen. De nieuwe Range Rover Evoque komt in 2019 op de markt. De collega's van Autovisie deden alvast een rondje langs de tweede generatie, hieronder krijgt u de low-down:

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e8c847fa68d2', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });