Dat kan sneller: A4 wordt eerder verbreed

Als het aan minister Cora van Nieuwenhuizen ligt, dan is het eerder dan gepland afgelopen met de dagelijkse files op de A4. Er wordt extra geld naar het probleem gegooid waardoor de oplossing sneller in werking gezet kan worden.

Een doordeweekse avondspits op de A4 tussen Burgerveen en de N14 betekent Franse praktijken. Het is een van de ergste filepunten van Nederland, en daarmee ook een van de grootste ergernissen van de automobilist die daar stilstaat. Omdat de trein geen goed alternatief is, moet er op een andere manier wat aan gedaan worden: meer asfalt

Die extra rijbanen stonden aanvankelijk gepland om in 2028 gelegd te worden, maar dat duurt te lang volgens de minister van infrastructuur. Van Nieuwenhuizen trekt daarom nog eens tachtig miljoen extra uit en denkt dat de verbreding van het wegdek minstens vier jaar eerder moet kunnen beginnen. Niet alleen dat, ook wordt er gekeken naar nieuwe brug of tunnel in Rotterdam. "Er is eindeloos over gediscussieerd en nu is de knoop doorgehakt: er komt er sowieso een," vertelt ze aan de Telegraaf.

Die extra tachtig miljoen is overigens niet alleen voor het extra asfalt en de brug of tunnel in de regio, maar is bestemd voor een groter initiatief om Nederland beter bereikbaar te maken.