Idioot dure Bugatti Divo nu al tweedehands te koop

De Bugatti Divo wordt in zeer beperkte oplage van veertig stuks gemaakt en was alleen beschikbaar voor de rijkste beste vrienden van de autofabrikant. Uiteraard zijn alle veertig stuks al besproken, maar toch kunt u er eentje kopen...

Een tweedehands Bugatti Divo waarvan er maar 40 gemaakt worden, gaat alleen maar meer waard worden op de occassionmarkt. De Chiron, waarvan er veel meer gemaakt worden, bewijst dat al. Maar in het geval van de Divo is geld verdienen door je auto door te verkopen wat lastig. Hij rolt immers nog niet van de band. Maar het internationale super/hypercar handelshuis Knight International verkoopt er toch één en vraagt er ook een heftige meerprijs voor.

Knight heeft de hand weten te leggen op een 'build slot' voor een Divo. Dat betekent dat je niet meer door Bugatti uitgekozen hoeft te worden voor de privilege om een van 's werelds duurste auto's te kopen. U kunt nu ook gewoon 6,8 miljoen euro overmaken naar Knight en dan bent u over een tijdje eigenaar van een Bugatti. En ja, de Divo kost op zich maar vijf miljoen, maar het handelshuis legt daar nog 1,8 miljoen bovenop, omdat handelen in dit soort papieren heel zwaar is. 

Mocht u nu aan de lijn hangen met Knight, dan bent u de tweede Divo-eigenaar van Nederland. Wie de ander is, is niet bekend. Wel weten we dat Bugatti-verzamelaar Michel Perridon en supercarliefhebber Jeroen van den Berg het niet zijn. Zij lieten aan Quote weten dat ze geen telefoontje hebben ontvangen van de Franse autobouwer. Voor nu gaan de geruchten vooral over Nol van Vliet en Aart Bezemer die beiden al flink wat speciale voertuigen op hun naam hebben staan.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6e4d1a8797e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });