Audi e-tron GT: sexy, elektrische vierdeurs coupé

Lekker wakker worden doe je met sexy concepts. Audi knalt er vandaag een puike elektrische vierzitter in, de e-tron GT. Het is een voorbode van een productiemodel in 2020, en wat we zien bevalt ons.

We beginnen met het minst interessante aan de auto, de specs. Het is immers een concept, dus Audi kan hem zoveel pk's en zo min mogelijk laadtijd geven als het wil. En dat lukt aardig: het concept belooft in slechts 20 minuten 80% lading te genereren, en de twee elektromotoren leveren samen 590 pk. 

De e-tron GT doet 0-100 in 3,5 seconden en - de grappigste zin uit het hele persbericht - heeft een topsnelheid van 240 km/u, "begrensd om het bereik te maximaliseren". Het staat er echt. Het bereik bedraagt meer dan 400 km volgens WLTP. Onze man ter plaatse schoot in Los Angeles de volgende platen tijdens de première:

Ook voor de dierenknuffelaars heeft Audi goed nieuws: het hele interieur van de e-tron GT is 100% vegan. Alcantara wordt afgewisseld met vloermatten die van oude vissersnetten gemaakt zijn. Marianne Thieme plaatst as we speak een bestelling ter vervanging van haar dikke Tesla. Verder zien we een nagenoeg knoploos interieur, waarbij de cockpit als het ware om de bestuurder heengevouwen wordt.

Hoeveel er van de specs en het uiterlijk overblijft, weten we over twee jaar: in 2020 gaat de e-tron GT namelijk in productie. Het huidige concept ziet er nog het meest uit als een A7 Sportback, en heeft ook ongeveer die afmetingen. Wat we erg leuk vinden is dat designer Mark Lichte (nomen est omen) volop met LED'jes gespeeld heeft. Vooral de 'bliksemflitsen' die de lijn in de koplampen onderbreken zijn een mooie vondst. Nu even lef tonen en dit ook naar het productiemodel brengen, Audi.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dead7f766642', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });