Conor McGregor is rijbewijs half jaar kwijt

Ierse UFC-kampioen Conor McGregor doet het de laatste tijd niet zo goed in de octagon en daarbuiten. De dertigjarige vechter reed vorig jaar net buiten Dublin te hard in zijn Range Rover en mag daardoor nu zes maanden niet meer autorijden.

Het laatste gevecht in de UFC wist McGregor niet te winnen, en ook in de rechtszaal gaat het de Ier niet zo goed af. In New York mocht hij eerder dit jaar komen opdraven omdat hij zich niet zo netjes gedroeg rondom andere UFC-vechters, en nu kon hij zich komen verantwoorden omdat zijn rechtervoet zwaarder dan nodig was. In oktober vorig jaar reed Conor in zijn lichtblauwe Range Rover met een gangetje van 154 km/u over een 100 km/u weg. 

McGregor gaf direct toe schuldig te zijn en had eigenlijk gedacht dat het niet tot een rechtszaak zou komen. Hij had namelijk opdracht gegeven om de aan de overtreding gekoppelde boete te betalen, maar dit is niet gebeurd. In de rechtszaal werden de twaalf andere overtredingen uit het verleden van McGregor ook aangehaald waardoor de rechter zich afvroeg waarom de eis tegen de UFC-vechter zo laag was. 

Uiteindelijk kon McGregor de zaal verlaten met een boete van duizend euro en een rijverbod van zes maanden. Aangezien de Ier zich regelmatig laat rondrijden in een van zijn Rolls-Royces vermoeden we dat hij niet heel veel problemen heeft met zijn straf.