Nissan Leaf Nismo RC bedient de elektrische scheurneus

De elektrische auto staat op het punt door te breken, en als we allemaal elektrisch gaan rijden, dan moet de racerij ook maar volgen. Nissan onthult de tweede generatie Leaf Nismo RC, met het dubbele vermogen van zijn voorganger.

Aanstaande zaterdag wordt op de Japanse Fuji International Speedway (in 2008 voor het laatst toneel van een Formule 1 Grand Prix) het jaarlijkse NISMO Festival gehouden, een racefeestje van Nissan. Hier treden niet alleen allerlei benzineverslindende zescilinder GT-R's op, ook de stofzuigers zijn uitgenodigd. Naast de tot Nissan gerebadgede Formule E-bolide van Renault, beleeft de Leaf Nismo RC er zijn primeur.

De racer, een platgeslagen en uitgeklopte versie van de nieuwe Leaf, heeft twee agressieve elektromotoren aan boord, die gecombineerd 240 kW / 326 pk leveren. Hiermee katapulteert de 1.220 kg lichte racer zich geruisloos met een hoog gezoem in 3,4 seconden naar de 100 km/u, een verbetering van 50 procent ten opzichte van zijn voorganger uit 2011.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden wordt er geen Japanner meegeleverd, die het ding vanaf een afstandje bedient. De besturing blijft gewoon mensenwerk.